Volg ons
op TwitterIn 1921 richtte Hubertus H. van Wees het familie bedrijf op, toen hij begon met een groothandel in tabak.

De onderneming groeide en vele jaren later, na gediend te hebben in het leger, voegde zijn oudste zoon Johan zich bij hem. In 1954 overleed Hubertus plotseling en Johan, of Han zoals de meesten hem noemden, nam de leiding over. Op dat moment was zijn broer Ben ook al bij de firma in dienst genomen.

De verkoop van tabak ging goed, maar de winst erop daalde.
Han besloot op dat moment ook te gaan handelen in alcoholische dranken en hij behaalde zijn vergunning in 1963. In dat zelfde jaar kochten wat vrienden van Han en Ben een compleet schip dat was gezonken op weg naar de havens van Rotterdam. Het schip bevatte onder meer auto's, meubels en.... een container met whisky bestemd voor Zuid Amerika. Han kocht deze op en begon met de verkoop van de a-kwaliteit blends die er in zaten. De officiële Nederlandse importeurs bezaten een kwaliteit die lager was, dus de afname was enorm.
Terwijl de verkoop bezig was aan onder andere zeer rijke klanten (er bestaat een kans dat ze deze flessen nog steeds drinken in het Koninklijke Paleis...), nam de vraag naar goede whisky's steeds meer toe. Onder andere vanwege het feit, dat deze whisky's alleen bekend waren bij de mensen die gingen jagen en vissen in Schotland en..... wisten waar ze er naar konden vragen.

Van Wees was het eerste bedrijf dat alle bekende malt merken zoals Glen Grant, Macallan, Springbank en Glenfarclas, ging importeren. Ook de onafhankelijke bottelaars zoals Gordon&MacPhail en Cadenhead werden aan het assortiment toegevoegd. Zelfs toen al begonnen klanten uit België en Duitsland, hun weg te vinden naar Amersfoort, om hun favoriete malt te bemachtigen en “Van Wees” werd op dat moment internationaal bekend.

Vele jaren werd er zowel tabak als gedistilleerd verkocht, maar in 1974 stopte men met de verkoop van tabak.In 1987 was het tijd voor de derde generatie Van Wees, om het familie bedrijf te versterken. Maurice, de zoon van Han, kwam erbij en hij ontwikkelde de internationale handel. Het bedrijf verhuisde van het centrum van de stad, naar de rand van Amersfoort en het assortiment groeide snel.

In 2000 ging Ben van Wees met pensioen na 40 jaar runnen van de winkel  en het proeflokaal. Hij bleef ook daarna zeer betrokken en overleed onverwacht in Maart 2006.

Tegenwoordig heeft Van Wees een enorme voorraad met meer dan 1500 verschillende whisky’s, één van de grootste selecties ter wereld !
Dit assortiment groeit nog steeds, mede omdat de whiskywereld een dynamische wereld is waar constant nieuwe interessante bottelingen uitkomen. Naast deze enorme voorraden whisky heeft Van Wees ook een uitstekend assortiment Cognac, Armagnac, Calvados, Rum, Wodka, Grappa en veel andere dranken die rechtstreeks van de distillateurs worden ingevoerd om de beste kwaliteit te waarborgen.
 Dit alles resulteert in een assortiment van meer dan 3000 verschillende dranken en biedt „one stop shopping“ aan klanten uit de hele wereld.

“Omgaan met al deze mooie dranken, maakt van onze handel niet alleen werk, maar ook nog steeds een hobby" zeggen zowel Han als Maurice.
“Elke dag is het nog steeds een uitdaging om de laatste bottelingen te krijgen en we vermaken ons nog steeds elke dag heel erg!” 

Adres:

BV Groothandel van Wees
Postbus 18
3800 AA 
Amersfoort 
Nederland  (NL)

Winkel:
  033-461 53 19
  info@whiskyworld.nl

Groothandel:
  033-461 64 26
  033-461 26 09
  info@vanweesholland.com

 Openings tijden:

Dinsdag t/m vrijdag
10:00 - 18:00

Zaterdag
09:00 - 17:00

     
 
© B.V. GROOTHANDEL VAN WEES 2016